Brokolicová polievka s tymianom
1. Pripravíme si zeleninový vývar. Do hrnca s vývarom pridáme olej, nadrobno posekaný tymian, zemiaky pokrájané na plátky, prelisovaný cesnak, na tenké kolieska pokrájanú cibuľu a brokolicu rozobratú na ružičky. 2. Zeleninu povaríme asi 10 minút. Potom polievku necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme ju. Vrátime do hrnca, podľa potreby dosolíme a okoreníme. Podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvým tymianom.Júnová polievkaJúnová polievka
1. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké prúžky, stonkový zeler na plátky, zemiaky na malé kocky. Do hrnca dáme olivový olej a krátko na ňom osmažíme prelisovaný cesnak a zeler. Zalejeme horúcim vývarom. 2. Pridáme zemiaky, mrkvu a štipku šafranu. Uvedieme do varu, znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 15 až 20 minút. Asi 10 minút pred skončením varenia pridáme očistenú, na malé kúsky pokrájanú špargľu a prilejeme víno. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Porcie na tanieri posypeme nasekaným kôprom.Potrebujeme:
Postup:
Júnová polievka
Potrebujeme:
Postup:
Jablkovo-hruškový šalát s brusnicovým kompótom